ETKİLEYİCİ PROMOSYON ÜRÜNLER VE KURUM İMAJA ETKİLERİ



Promosyon ürün dendiğinde akla birçok ürün gelmektedir. Bu ürünler, işletmelere ya da kurumlara verilerek, firmaların reklamları sağlanarak iyi bir görüntü ve akılda kalıcılık yakalarlar. Promosyon ürünlerinin etkileyici olması ve kurumlara da iyi bir imaj bırakması sağlanır. Ürünler arasında öncelikle otomobillerde kullanabilmeniz adına, oto kokuları bulunur. Bu ürünler arabanıza asılarak, iyi bir koku bırakıp aynı zamanda o firmanın da reklamının sağlanmasına yardımcı olur. 
Bir diğer Promosyon ürün ise kalemlerdir. Kalemler, genellikle üzerinde yazılan firma ismi ve adres bilgileriyle oldukça önemli ürünlerdir. Etkileyicilik açısından da muhakkak göze çarpmaktadır.  Tabi ki bu aşamada anahtarlıkları unutmamak gerekir. Anahtarlıklarda sık kullanım sağlanan Promosyon ürünlerdir. Çakmaklar, şapkalar, ajandalar, tişörtler Promosyon ürünler olarak firmalara verilen ürünler arasında yerini almaktadır. 
Bu uygulama oldukça önemli ve etkileyicidir.  Bu nedenle sık kullanım sağlanan reklamlaşma biçimleri arasında yerini alır. Promosyon ürün olarak sayabileceğimiz ürünler oldukça fazladır. Firmaların tercihlerine göre çıkartmış oldukları ürünler olarak ifade edilebilir. Örnek olarak kupalar, defterler, takvimler firmaların bilgilerinin ve iletişim bilgilerinin de içinde bulunmuş olduğu ürünler olarak etkileyicilikleri yüksek olan ürünlerdir. 

Promosyon Ürünleri

Promosyon olarak kullanım sağlanan ürünler oldukça fazladır. Üst yazımızda da birkaç tanesinden bahsettik. Bunları içerik olarak açacak olursak, öncelikle, oto kokuları, firma Logoları, iletişim bilgilerini barındıran ve arabalarda bulunarak kullanım sağlanan ürünlerdir. Oto kokuları, günümüzde her arabada yer alan ürünlerdir. Marka kalıcılığı açısından da önemlidir. Kalemler ise, hesaplı bir Promosyon ürün olarak karşımıza çıkıyor. 
Kalem sık kullanım sağlanan bir gereçtir. Bu nedenle baskı tekniklerinin Logolar ile slogan basımlarının en fazla kullanıldığı Promosyon ürünler olarak ifade edilebilir. Çakmaklar ise, yaşantımızda en çok kullanım sağlanan objeler olarak ifade edilebilir. Çakmaklar üzerinde de firma logosu ve iletişim bilgileri bulunmaktadır. Çok sık kullanım sağlanan bir eşya olduğu için reklam açsından en iyi Promosyon ürünler arasında yerini almaktadır. 
Ofis ortamlarında sık kullanım sağlanan bir diğer eşya ise ajandalardır. Ajandalar, not tutmaya yarayan ve ofis ortamlarında sık kullanılan ürünlerdir. Firma Logoları, adres, telefon bilgileri, Vizyon, Misyon gibi bilgiler ajandaların üzerine yazılmaktadır. Saatler, en fazla göze çarpan ve bakılan ürünlerdir. Bu ürünlerde de yine amblem ve Logolar bulunmaktadır.  Kupalar ise, bir şeyler içmenize yardımcı olan gereçlerdir. Bu nedenle sürekli bakılarak reklamın iyi bir şekilde yapılmasına yardımcı olan bir Promosyon üründür. 

Reklam Çalışmalarında Kullanılacak Promosyon Ürünler

Reklam ve pazarlama alanlarında özellikle Promosyon ürünlere çok fazla ihtiyaç duyulmaktadır.  Reklamcılık alanında gelişimlerin günümüzde çok fazla olmasından kaynaklı olarak eşantiyon ürünler ile reklam yapabilmek oldukça kolaydır. Göz aşinalığı olarak firmalar bu yöntemleri oldukça fazla tercih etmektedir.
 Müşterilere ve personellere verilen ürünler üzerinde bulunan Logolar ve amblemler çok iyi bir reklam şeklidir. Bazı zamanlar açılışlarda kısa süre olarak kampanyalar sağlanarak uzun vadede satış çalışmaları için ürünler kullanılır. Ürünlerin nihai anlamda markalara kar katmak olarak ifade edilebilir. Tek amacın kazançları artırmak olduğunu da belirtmek doğru olur. Ürünlerin sürekli olarak gelişmesi ve çeşitlenmesinden kaynaklı olarak, Promosyonlar değişmektedir. Ülkemizde ise en yaygın olarak kullanım sağlanan Promosyonlar şu şekilde sıralanabilir; 
Promosyon Takvimler; basılı olarak takvimler hedef kitleye hitap eden ve doğrudan başarılı olan bir Promosyon ürünlerdir. Her sektörde görebileceğiniz ve takvimler farklı tasarımlar ile karşınıza çıkmaktadır. Markalara özel olarak tasarım sağlanan ve duvar takvimi baskıları, masa takvimi baskıları, piramit takvim baskıları olarak da değişkenlik gösterebilmektedir. 
Promosyon-takvimler
Promosyon Ajanda; bu ürünler, genellikle sene başlarında bir eşantiyon olarak farklı tasarımlarla sunulmaktadır. Tarihli ya da tarihsiz olarak yapılabilen ürünlerdir. Hesap makinesi ve kalemler ile zenginleştirilebilen ürünlerdir.
Ajanda baskıları markalara özel tasarımlarda gerçekleştirilmektedir. 
promosyon-ajanda
Promosyon Bloknot; bu Promosyonlar ise, ofisler, okullar, ev, çalışma odaları gibi birçok ortamda kullanım sağlanabilen ürünlerdir. Kişilerin çantalarında dahi sık bir şekilde kullanım sağlanabilen ürünlerdir. Not alma şansı sunan pratik olarak kullanılan ürünler olduğunu da belirtmek isteriz. 
Promosyon Kalem;  Logolu olarak sunulan kalemler, kurşun ya da tükenmez olarak sunulabilmektedir. Promosyon anlamında reklam çalışmaları için kullanılan ürünlerdir. Genellikle defterler ile birlikte kullanım sağlanabilen Promosyon ürünlerdir. 
Promosyon Kitap Ayraç; ayraçlar, yayıncılıkta sık kullanım sağlanan ürünlerdir. Kitaplar, kırtasiyeler olarak alışverişlerde müşterilere hediye anlamında verilen ürünlerdir. İşlevselliği olan ve şık tasarımlarla sunulabilen ürünlerdir. 

Kışlık Promosyon Ürünler

Promosyon ürünlerin kullanımı olarak, mevsim geçişleri de düşünülmüştür. Reklamlar, her zaman belli bir takvim çerçevesinde ayarlanmaktadır. Markaların genellikle ürünlerini kalıcı olarak insanların hafızalarında yer edinebilmesi adına süreçlerin tanıtım çalışmaları geliştirilmiştir. Promosyon olarak ürün değişimleri yaparak bu işlemleri gerçekleştirmektedirler. Faaliyetler ürün alternatifleri ile mevsimsel anlamda düzenlenebilmektedir. Kışlık olarak Promosyonları şu şekilde sıralayacak olursak; 
Promosyon yelek; tekstil Promosyon ürünlerde yer alan ve farklı modellerle sunulabilen kış boyunca kullanılan ürünlerdir. Yeleklerin ön bölümlerinde ya da arka bölümlerinde Logo ve markalar vardır. Tanıtım için zemin hazırlayan bir uygulamadır. 
Promosyon kazak; kış geldiğinde markalar özellikle kazaklara çok fazla önem vermektedir. Birçok modeli çeşitlendirerek sunmaktadırlar. Markaların, renklere uygun olarak tasarlamış oldukları kazaklar, doku ve tasarım anlamında iyi bir imaj kazandırmaktadır. Logolu olarak ürünlerin tercih edilen markaları ve Logoları zarif bir şekilde kazaklara basılır. 
Promosyon şal; restoranlarda ya da cafelerde görmeye alışık olduğunuz birçok şal vardır. Bu şallar Logolu olarak sunulabilen ürünlerdir. Markaların, şalların köşelerine kendi Logolarını bastırarak reklam yaptıkları ve günlük hayatta ise kolay bir şekilde hazırlanma işleminin sağlandığını belirtebiliriz. 
Promosyon termos; sokakta, yolda, seyahatte, arabada, iş yerinde hemen hemen her yerde çay ya da kahve ihtiyacı duyarız. Bu nedenle kahvesini yanında taşımayı sevenler için termos çeşitleri oldukça fazladır. Kurumsal olarak Promosyon ürünler arasında yer alan ürünlerdir. Mug, Logolu, kupa, bardak olarak alternatif anlamda termoslar vardır. 
Promosyon eldiven;  kış süresi boyunca ihtiyaç duyulan ürünlerden olan eldivenler, Promosyon maksatlı da kullanımı sağlanan ürünlerdir. Soğuktan korunabilmek adına ve eşantiyon olarak kullanımı sağlanan ürünlerdir. Bilek kısmı ya da üst bölümüne Logo ve slogan basımı yapılarak kullanılan promosyon ürünlerdir. 

Promosyon Ürünler Nasıl Olmalı?

Promosyon olarak sunulacak olan ürünlerin belirli olarak ürün çeşitleri olmalıdır. Öncelikle, eşantiyon olarak kalem, defter gibi alışılagelen ürünlerin dağıtımının sağlanabilme için popüler olarak ürün seçimi yapılmalıdır. Yani, Trend lere uygun bir şekilde reklam çalışmaları yapılmalıdır. 
Promosyon ürünlerde klasik kullanılan malzemeleri teknolojiye uyarlamak gerekmektedir. Teknolojinin gelişimi ile birlikte birçok üründe gelişim göstermiştir. Bu nedenle Promosyon hoparlör, Promosyon power bank, USB bellek, taşınabilir hard disk gibi teknolojik aletlerle de Promosyon ürünler yapılabilmektedir. Promosyon ürünler bunun yanı sıra insanların ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde olmalıdır. 
Ajandalar, kupalar, bardaklar, duvar saatleri gibi ürünler insanların ihtiyaç duyduğu şeylerdir. Güncel anlamda işlevsel olarak dikkat etmek ve reklamların çalışmalarına olumlu yönde yanıt verecek ürünler olmalıdır.  Ürünler, marka imajlarını destekleyecek şekilde de olmalıdır. Kurumsal anlamda ürünlerin imajlarını firmalar tercih etmektedir. Bu nedenle ise gün geçtikçe çoğalmaktadır. 
 
NOT: İllüstrasyon nedir? En İyi İllüstrasyon Örnekleri blog yazımızada göz atabilirsiniz.

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

Tasarımlarda Kullanılan Fontların Gücü

Tasarımda Kullanılmakta olan fontların gücü; Öncelikle, tasarım işlemlerinde fontun gücü... Devamını Oku >

Antetli Kağıt Nedir? Antetli Kağıt Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

ANTETLİ KÂĞIT NEDİR?   Antetli kağıt olarak adlandırılan kağıt türleri, kurumsallıklarını g&o... Devamını Oku >

Karton Çanta Nedir, Karton Çanta Fiyatları ve Karton Çanta Tasarımı Nasıl Yapılm...

Karton Çanta Fiyatları? 8 x 25 x 35 cm 1000 adet 1600 TL + KDV 8 x 25 35 cm 2000 adet 2... Devamını Oku >

Matbaa Baskılarında Sık Kullanılan Baskı Yöntemleri

Matbaada Sık Kullanılan Baskı Yöntemleri  Renk ve baskı kalitesine göre matbaa alanında ... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp