Dergi Basımı
Günümüzde dergi baskıları sosyal, tarihi ve kültürel önemli bilgilere yer verip hayatımızın önemli değeri olan dergi baskıları, günümüzde hala hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Bir çok konuda dergi basımları yapılmakta olup dergi baskıları aylık, 3 aylık veya yılda bir defa dergi basımı yapılabilmektedir. Aylık veya 3 aylık basılan dergi baskıları bazen, topluluk bazen de tarihi, kültürel veya sosyal hayatı anlatmak için basılan dergi baskıları matbaa tesisleri içinde önemli bir yere sahip baskılı kitapçıklardır.
Moda dergileri, eğitim dergileri, okul dergi baskıları, sektör ticari dergi baskıları, kadın ve sağlık dergileri, enerji, çevre veya aklınıza gelebilecek her kategoride ürün ve hizmetlerin var olan bilgilerin evrakların, makalelerin, belgelerin yorumlar ve analiz ve araştırmacıların görsel ve grafiklerle bir araya getirdikleri basılı kitapçıklardır. Bu bilgiler ve belgelerle bir araya getirilen kitapçıklar matbaa tesislerimizde kaliteli ve yüksek baskı teknolojiyle üretimi gerçekleşmektedir.
Dergi basımında görsel tasarım çok önemli bir yere sahiptir. Grafik tasarım ile dergi baskılarında verilmek istenen mesajlar grafiklerle kolaylıkla anlatılabilmektedir. Dergi baskı aşamalarında önce sayfa düzeni, dizgisi ve görsel tasarım ile dergi baskıları, daha okunan, anlaşılan dikkat çekici bir kitapçık haline gelir. Bir çok dergi baskıları aylık yada 3 aylık belirli zamanlar ile basılır. İşte bu nedenle baskı kalitesi yüksek matbaa tesisleri ile çalışmak ve aynı matbaa ile devam etmek dergi baskılarında kaliteyi ön plana çıkaracaktır.
Dergi basımlarında görsel malzemelerin çözünürlükleri yüksek olması çok önemlidir. Kullanılacak olan görsellerin çözünürlüğü yüksek olması 305 piksel ayarlanmış resimlerin baskısı daha net ve kaliteli olmaktadır. Eğer baskılarda dia yerine opak kullanıldığı taktirde dergi basım kalitesi zayıflar ve dikkat çekiciliği azalır. Bu sebeplerle gerekirse görseller tekrardan çekilmeli ve yüksek çözünürlükte mümkünse 305 piksel ile hazırlanmalıdır. Bilgisayar ortamında farklı grafik programlarıyla dergilerin dizgisi, tasarımı metin yazıları, röportajlar grafik tasarımcı tarafından gözü rahatsız etmeyecek ve okuyucular tarafından anlaşılabilecek tasarımla düzenlenmelidir. Görsellere farklılık katmak istenilirse belirli resimlere lokal veya kısmı lak uygulaması yapılabilmektedir. Görsellerin bu uygulama ile görsel kalitesi artmaktadır. Dergi baskılarında genel olarak kağıt seçimleri 90-130 gramaj arası kağıt kullanılır. Dergi baskı fiyatlarında kağıt gramajları maliyeti düşürüp veya çıkarabilmektedir. Dergi kapaklarında ise 250-350 gramaj arası kullanılır. Dergi sayfalarından daha kalın kapaklar göz alıcı ve dergiyi daha sağlam ve dikkat çekici göstermektedir. Dergi baskı sonrası kapaklarda mat veya parlak selefon uygulaması yapılmaktadır. İsteğe bağlı olarak kapaklarda lokal veya kısmı lak, varak baskı, gofre yapılabilmektedir. Fakat bu uygulamaların tamamı dergi baskı fiyatlarını etkilemektedir. Genelde okul dergi baskılarında kapaklarda parlak selefon, moda dergi baskılarında ise mat selefon tercih edilebilmektedir. İstanbul baskı olarak biz, dergi baskılarında standart dört renk ofset baskı haricinde ekstra pantone renkler ile de baskı yapabilmekteyiz. Fakat baskılar 4 renk üstüyse dergi basım fiyatlarını etkiler baskı aşaması tamamlanınca ciltleme işlemlerine geçilir. En çok ciltleme amerikan cilt yada tel dikişli dergiler tercih edilir. Fiyat listemizde 44 sayfaya kadar dergi baskıları tel dikiş ciltli olup, 48 sayfa sonrası dergi baskılarında amerikan cilt uygulaması yapılmaktadır. Dergi baskı sonrası tek tek poşetlenerek poşetli dergi veya poşetlemeden dergilerin teslimatı yapılır.
Dergi basımında tasarım ekibiniz var ise tasarımı siz hazırlayabilirsiniz. Grafik tasarım ücretleri artı maliyettir. Dergi basımın dikkat edebilecek hususlar, sayfaların kalitesi, dergi kapağının kalitesi ve gramajı 300 gramaj önerilmekte olup özel uygulamalar selefon, lak kaliteyi artırıcı uygulamalardır. İstanbul Baskı olarak, biz 15 yıllık tecrübemiz, yüksek teknolojik makine parkurumuz ile dergi baskılarında çözüm ortağınızız. Dergi baskı fiyatları için mutlaka bizden fiyat isteyiniz.
İlk Türk Dergisi ne zaman yayınlandı? Dergi Çeşitleri Nelerdir?
Dergi baskıları düzenli zamanlarda çıkan bir fikir kitapçığıdır. Dergi basımları içerisinde bir çok konu, eleştiri, makale ve araştırmacıların yorumu detaylı görseller, röportajlar ve bazende karikatürler vardır. Dergi baskılarının gazetelerden ayıran ciltli olması ve dergi kapağında özenle seçili fotoğraflara yer verilmesidir.
Dergi kapakları dikkat çekici iç sayfalara göre daha kalın gramaj olmalıdır. Osmanlı basını olarak çıkarılan ilk Türk dergisi 1849 yılında çıkarılan Vakay-i Tıbbiye dergisi ve bu dergi meslek dergisi özelliklerindeydi.
Dergilerin yayın süreleri, dergi baskıları haftada bir, ayda bir, 3 ayda bir veya yılda 1 kez yayınlanabilir.
Dergi Türleri:
Genel çıkarılan dergiler; Bu tür dergi baskıları okuyucuların ilgisini çekebilecek konulara ağırlık verirler, genelde konular moda dergileri, sağlık dergileri, sanat dergileri, spor dergileri, yemek dergileri gibi konuları okuyucularıyla paylaşırlar.
Çocuk dergileri; Bu dergi türlerinde çocuklara hitap eden paylaşımlar yer alır. Dergiler içerisinde hikayeler ve çocukları sürükleyici serüvenler ve görseller yer alır.
Bilimsel dergiler; İlk bilim dergisi 1665 ' te H. Oldenburg, J. D. Casini, R. Boyle ve R. Hooke yazalar ile çıkarılmıştır. Bilimin gelişmesine destek amaçlı yeni araştırmalar sonuçları doğrultusunda belli periyotlar ile yayınlanan dergilerdir. Bilimsel amaç ile yayınlanan dergiler sağık dergilerine benzeseler de içerikleri çok farklıdır.
Okul Dergileri; Okul dergi baskıları okullar öğrenciler için zorunlu gidilen çoğu zaman hayatın sıkıcı zamanlarını geçirdiği yerler gibi algı oluşmaya başlamıştır. Okul dergi baskı ile okullarımızı daha çekici ve daha teşvik edici hale getirmek amacıyla çıkarılan yayınlardır. Öğrencilerin tasarım ve dizgi aşamalarının hazırlık aşamaları okul dergisi basımı onlar için eşsiz bir deneyim oluşturmaktadır.
Dergi Tasarımının Püf Noktaları Nelerdir?
Dergi tasarımları öncelikle konsept çalışması ile başlamaktadır. İnce ayrıntılar düşünülmeli dergi ebat, adet ve kullanılacak kağıt cinsi düşünülerek görsel ve makalelerin hazırlanıp matbaa baskısı ile sonlanmaktadır. Dergi tasarımları içerikle uyumlu olmalı ve içerik, makaleler ve tasarım birbirlerini tamamlamış olmalıdır. Dergi baskılarında akıcı bir yerleşim, okunabilirlik ve uyum sağlanmalıdır. Bir çizgi yakalanıp sayfa düzeni aynı çizgede hazırlanmalıdır. Dikkat çekici dergiler için bazı sayfalarda farklı tasarımlar oluşturabilir, bu tarz da tasarımlar dergiye olan ilginin azalmamasını sağlamaktadır. Görseller kadar önemli olan ayrıntı ise Tipografik başlıklar dikkat ve ilgi çekmektedir.
Forma olarak basılan dergiler sonrasında;
Dergi basımı tamamlandıktan sonraki aşama mücellit'tir. Ciltleme Çeşitleri;
♦ Tel Dikiş
♦ Amerikan Cilt
♦ Amerikan Pür Tutkal
♦ Amerikan iplik Dikiş
Dergi Basımı sonrası istenebilecek extra detaylar;
Dergi baskı sonrası dergi kapağında veya dergi sayfalarında şıklık ve profosyonellik ;
♦ Selefon mat/parlak
♦ Kabartma yada kısmı lak uygulaması
♦ Gofre(kabartma)
♦ Gümüş, Altın Baskı (varak baskı)
♦ Vernik
♦ Dispersiyon lak
♦ Dergi Kapağında kesik
Dergi baskı fiyat alabilmeniz için;
Dergi baskı fiyatlarımızı sayfamızda A4 ebat dergi olarak mevcuttur. Sayfamızda bulunmayan dergi fiyatları için;
♦ Forma sayısı (kaç sayfa olacağı)
♦ Cilt Şekli (amerikan cilt veya tel dikiş)
♦ Kullanılacak kağıtların cinsi
♦ Dergi kapağında selefon harici diğer işlemler
Profosyonel dizayn edilmiş dergi basımı sayesinde kısa zamanda popülaritenizi artırabilirsiniz. Aylık dergi veya 3 aylık dergi yaptırırken mutlak suretle dergi fiyatlarına dikkat ediniz
Dergi baskı sayfalarının gramajının 170 gr kuşe olması halinde, diğer ürün grubumuz olan Katalog Basımı Fiyat Listemizi inceleyebilirsiniz.