LOGO TASARIMLARI İÇİN İDDİALI RENKLER



LOGO TASARIMLARI İÇİN İDDİALI RENKLER 

Logo tasarlarken dikkat edilmesi gereken çok fazla durum vardır. Öncelikle, iddialı renkleri seçebilmek adına kullanım sağlanacak olan alanın bilinmesi ve buna göre hareket edilmesi gerekmektedir. Tasarımların başarılı olabilmesi için renk seçimi ve tasarım şekli çok önemlidir. Tasarım sağlanan doğru renkler, markanın ilerlemesine yardımcı olmaktadır. aynı zanda markaların tanıtımı ve ürünler ile ilgili olarak olumlu ya da olumsuz olan etmenlerin doğmasına da neden olabilmektedir. Markalaşma olarak oldukça önemli olan durumlar diyebiliriz. Renk seçimleri olarak ise en iddialı renkler kırmızı, mavi, yeşildir. Fakat bu renklerin nerede kullanılacağına göre renk seçimleri farklılık göstermektedir. 

Logo Tasarımları İşlemlerinde Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

İşletme sahipleri işletmeleri için logo tasarımı, bloknot, kartvizit, Karton Çanta tasarım işlemlerini yaparken hedef kitleyi göz önünde bulundurmaktadırlar. Renk yorumlama şekli insanlardan taraf nasıl karşılanır ve kabul görür mü? Bu durum oldukça önemli olan durumlar arasında yerini almaktadır. Öncelikle, renk kavramları daha iyi bir şekilde anlatılabilmesi açısından hangi rengin neyi çağrıştırdığını çok iyi bilmek gerekmektedir. Büyük ve global firmalar, logo tasarım işlemlerinde kullanım sağladıkları renklerin neyi ifade ettiğini bilmektedirler. Bilinçli olarak kullanımı sağlanan renkler markaların geleceği için çok önemlidir. Psikologlar ise renklerin insan üzerindeki etkisinin büyük olduğundan bahsetmektedirler. Duygusal tepkiler ise uzun yıllar kalıcı olduğu için insanların beyinlerinde markalar uzun süre kalmaktadır. 
Renklerin kişiler üzerinde etkileri
renklerin-kisiler-üzerinde-etkileri

Renk Seçerken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Logo tasarım işlemlerinde kullanımı sağlanmak istenen renkler seçilirken ilk olarak renklerin taşımış oldukları anlamları bilmek ve incelemek gerekmektedir. Daha sonra ise söktüren ne olduğu önemlidir. Sektörün araştırılması gerekmektedir. Rengin seçimi sektörün ağırlığına göre seçilmelidir. Renkler, temsil edildiği şekilde markalara göre farklı farklı kullanımı sağlanmaktadır. Kullanım sağlanan renkler, kültürel anlamda ya da bölgesel anlamda yapılmış olan çağrışımlar ile meydana gelerek kullanımı sağlanmaktadır.
Renk kullanımı bu nedenle oldukça önemlidir. Kullanım sağlanırken, ülke şartları ve aynı zamanda halkın tepkisi de göz önünde bulundurulmalıdır. 
Renklerin Çağrıştırdığı Anlamlar
Renklerin kendine özel olan anlamları vardır. Öncelikle sizlere bunlardan bahsetmek isteriz. renk olarak turuncu renginden başlayacak olursak, bu renk insanlar üzerinde harekete geçme ve dinamikleşme etkisi uyandırdığını belirtebiliriz. Aynı zamanda duygu arkadaş canlısı, neşeli ve güven veren bir renktir. Fanta, tnt, starz gibi markalar bu renkleri kullanmaktadır. Kırmızı ise, insanların üzerinde heyecan, duygu, genç ve cesaret hissini uyandıran bir renktir. Cocacola, CNN, Youtube bu rengi kullanmaktadır. Mor rengi ise insanların kitleler üstündeki uyandırdığı hisler hareket geçme ve aynı zamanda duygu, yaratıcı, üretimci, hayali duygulardır. Milka, Tqitch, Yahoo bu rengi markalarında kullanım sağlamaktadırlar. 
 

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

Matbaa Baskılarında Sık Kullanılan Baskı Yöntemleri

Matbaada Sık Kullanılan Baskı Yöntemleri  Renk ve baskı kalitesine göre matbaa alanında ... Devamını Oku >

Dergi Çıkarmak İçin Nasıl Bir Organizasyon Yapılır?

Dergi Çıkarmak İçin Nasıl Bir Organizasyon Yapılır?   Dergi çıkarmak edebiyat ö... Devamını Oku >

Sıfırdan Okul Dergisi Nasıl Hazırlanır

OKUL DERGİSİ NASIL HAZIRLANIR?   Okullarda, özellikle ilköğretim veya lise döneminde k&uu... Devamını Oku >

TUTKALLI BLOKNOT BASKI HAZIRLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Tutkallı bloknot baskı Tutkallı olarak bloknot hazırlık işlemi yapılırken dikkat edilecek olan birçok duru... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp