Dergi Çıkarmak İçin Nasıl Bir Organizasyon Yapılır?



Dergi Çıkarmak İçin Nasıl Bir Organizasyon Yapılır?

 

Dergi çıkarmak edebiyat öğrencisi olan veya dergiler ile haşır neşir olan kişilerin en büyük hayalleri arasında yer alır. Ancak çoğu kişi maalesef dergi çıkarmayarak hayallerine veda etmektedirler. Bunun en büyük nedeni dergi çıkarmanın zor olduğunu ve masraflı olduğunu düşünmeleridir.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte düşük maliyetlere bile dergi basımı yaptırabiliyorsunuz. Bunun en büyük örneği kaliteli ve uygun fiyatlı basım yapan istanbulofset.net web sitesidir. Ayrıca artık dergi çıkarmak için dergi baskısı yapmanıza bile gerek yok. Dijital dergiler oldukça popüler durumda. Durumu olmayan ancak dergi çıkarmak için oldukça hevesli olan kişiler e-dergi çıkartmayı düşünebilir.

Çıkarmak istediğiniz derginizin kalıcı olmasını, çok fazla sayıda okunmasını istiyorsanız ve bunun devamlılığını sağlamak istiyorsanız dikkat etmeniz bazı şeyler bulunuyor. Bunun başında organizasyon yapmak geliyor. Kısaca organizasyon yani planlama her şeyden önce gelir. Aksi halde sektöre hızlı bir giriş yaparsanız yükselişi yakalayamayabilirsiniz. İşte dergi çıkarmadan önce uzun süre düşünmeniz gereken ve organize etmeniz gerekenler.
mesela okul dergisi nasıl hazırlanır yazılı makaleyi inceleyebilirsiniz.

Konu ve isim

 

Konu ve isim değiştirilmemesi gerektiği için kesinlikle en önemli olan şeydir. Özellikle konu, sektör üzerinde yapacağınız harcamaları belirleyeceğiniz bir etken iken, isim daha kolay akılda kalıcı olmanıza etki eder. Örneğin kadın modası üzerine bir dergi çıkarmak istiyorsunuz. Peki rakipleriniz kimler? Bu konu üzerinde dergi çıkaran birçok kişi bulunuyor ve oldukça güçlü rakipler mevcut. Bu yüzden onlar ile yarışıp yarışamayacağınızı düşünmelisiniz.

Rakiplerinizden farkınız neler, sizin derginizi neden okumalıyız?

Doğru ve uzman ekip

 

Birçok sektörde olduğu gibi ekip her şeyin önünde yer alır. Ekibiniz yani çalışanlarınız o işte hevesli değil ise o işin sürekliliği maalesef olmayacaktır. Bu yüzden ilk olarak işini gerçekten sevecek ve seçmiş olduğunuz konuya ilgisi olan kişileri seçmelisiniz.

Çalışanların mutluluğu = Derginin kalitesi

İnsanların sevdikleri işi çok daha iyi yaptıkları kanıtlanmış bir gerçektir. Bu yüzden onları mutlu etmeyi başarırsanız ve motive ederseniz ortaya çok güzel bir çalışma çıkacaktır. Piyasa üzerinde yer alan ve çok fazla okunan dergilerin ekiplerine baktığınızda bunun ne kadar doğru bir söylem olduğunu görebilirsiniz.

Dergi çıkarmak için gerekli olan çalışanlar; yazar, editör ve grafik tasarımcı olarak sıralanabilir. Bunlar olmazsa olmazlar arasında yer alır. Bunun dışında büyük dergilerde; yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni, yayın kurulu, iletişim sorumlusu, fotoğrafçı, sosyal medya uzmanı ve yazılımcı gibi kişiler bulunmaktadır.

Yazar: Yazar, dergi üzerinde yayınlanacak olan içerikleri yazacak olan kişidir. Bir dergide birden fazla sayıda yazar bulunmaktadır. Yazarların ana görevi sektörü yakından takip ederek, okunabilir ilgi çekici konular ile alakalı yazılar yazmaktır.

Editör: Editör, yazarlar tarafından yazılmakta olan yazıları düzenleyen kişilere verilen isimdir. Yazar ve editörlük kavramları birçok kişi tarafından karıştırılmaktadır. Editör yazı yazan değil hataları düzenleyen kişilerdir. Sayfa düzeni, cümle bozuklukları gibi hatalar editör olan kişiler yapmaktadır.

Grafik tasarımcı: Grafiker olarak çalışan kişi en başta derginin tasarımı ile ilgilenen kişidir. Kapak düzeni, görseller, derginin oluşturulması gibi işlemleri gerçekleştirirler.

Derginin yayınlanacağı ve satılacağı platform

 

Derginizi hangi platformlar üzerinde satmayı düşünüyorsunuz?

Çıkartmayı düşündüğünüz derginizi barkod ile satış gerçekleştiren mağazalarda satabilir veya internet üzerinden e-dergi olarak satış gerçekleştirebilirsiniz. Gerçek mağazalar üzerinde satış yapabilmek için basılı bir dergiye ihtiyacınız bulunuyor ve bunun için kaliteli bir matbaa ihtiyacınız olacaktır. Basım e-dergi’ ye oranla daha pahalı olsada, çok daha fazla kazandıracaktır.

Özellikle düşük fiyatlı dergi basımı yapan istanbulofset.net sizin en büyük destekçiniz olacaktır.

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

Afiş Tasarımı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Afiş Tasarımı Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir? Afişler, farklı farklı haberleri, konuları ve ya yeni &ccedi... Devamını Oku >

A4 Katalog Basımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

A4 boyutunda katalog basımı düşünen firmalar için öncelikle katalogun kaç adet baskı ola... Devamını Oku >

Spiralli Bloknot Tasarımı Nasıl Yapılır

Spiralli olarak kullanılan bloknot birçok firma tarafından kullanılmış olan bir pazarlama ürünü... Devamını Oku >

Karton Çanta Nedir, Karton Çanta Fiyatları ve Karton Çanta Tasarımı Nasıl Yapılm...

Karton Çanta Fiyatları? 8 x 25 x 35 cm 1000 adet 1600 TL + KDV 8 x 25 35 cm 2000 adet 2... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp