Küp bloknot Nedir ?



KÜP BLOKNOT NEDİR?

Küp bloknot nedir, firmaların genel anlamda tanıtım yapabilmek adına üstlendikleri müşterilerini ve müşterileri arasında bağları kuvvetlendirebilmek adına firma bilgileri bulunmuş olduğu tanıtımlardır. Aynı zamanda boyutlar, amaç ve kullanımların şekilleri doğrultusunda farklı özellikler de barındırmaktadır. Üretim işlemi yapılan küp bloknotlar, firmaların bazı reklam ve tanıtım işlemlerinde önemli yerler tutabilmektedir. 
kup-bloknot
 
Genel anlamda ise iş yerlerinde çalışan kişilerin, unutmayı istemediği bazı bilgiler ya da randevular benzer olarak bloknotlara kaydedilebilmektedir. İçinde ise her çeşitten not tutma özelliği vardır. Bu nedenle kullanımı oldukça rahattır. Bloknotlar, genel anlamda iş yerlerinde kullanımı sağlanan kağıt türleridir. Bu nedenle ise iş yerlerine bloknotlar firmalara özel oluşturulabilmektedir. Tasarımların aşamalarında ise firmalar, iş yerlerine sahip olmuş oldukları amblem ya da markalarını firma özellikleri ile birlikte dahil etmektedirler. 
Bunun yanı sıra ise iş yerinde kullanımı sağlanan küp şeklindeki bloknot oluşturulması sağlanamamaktadır. Tam tersi olarak bloknot reklam araçları şeklinde dönüşümü sağlanabilmektedir. İsim olarak bloknot denildiğinde ise akıllara küp bloknot modelleri gelmektedir. Bu türler, firmaların müşterilerine ücretsiz olarak sundukları tanıtım ürününe dönüşüm sağlanmasıdır diyebiliriz. Yalnızca reklam amaçları ile birlikte küp şeklindeki bloknotlar tasarlanmaktadır. Bu nedenle ise kişiler ücretsiz olarak verdikleri bloknotları firmalara görsel olarak kullanmaktadır. 

Nasıl Tasarlanmalıdır?

 
Tasarım işlemleri, öncelikle bloknot ölçüleri çoğunlukla kağıt boyutu olarak A6,A5, A4 şeklinde kağıtlara yapılabilmektedir. Aynı zamanda çizgili, kareli ya da düz olarak yapraklı şekilde oluşturma işlemleri de sağlanmaktadır. Genel anlamda ise 50’lik yapraklar ciltlendirilebilmektedir. Yaprak sayıları ise 70,80, ya da 100 yaprak şekilleri olarak değişkenlik gösterebilmektedir. 
Bloknotlar, üstten tutkallı bir şekilde ve aynı zamanda perforajlı şekillerde tasarlanabilmektedir. Küp olarak bloknotlar, biraz daha farklıdır. Kutu içlerinde bulunan küp şeklindeki bloknotlar, yaprak sayıları olarak ölçü farklılıklarıyla tercih edilmektedir. Tasarımlara göre ise değişkenlik gösterebilmektedir. 8*8 cm 9*9 cm 10*10 cm olarak farklı boyutlar da en fazla kullanım sağlanan boyut şekilleri diyebiliriz. Kutu içlerinde yaprak sayıları genellikle 350 yaprak olarak, 500 yaprak olarak ya da 1000 yaprak olarak düzenlenebilmektedir. Spiralli bloknotlar ve genel anlamda yaprak sayıları 50 yaprak ve ya 100 yaprak şeklinde düzenlenebilmektedir. Bunun yanı sıra ise bloknotlar, boyut, şekil, yaprak sayıları farklı şekillerde hazırlık işlemi sağlanabilmektedir.
Küp bloknotlar, genel anlamda kaliteli ve değişik ciltler ile birlikte tasarlanabilmektedir. Kapakları ise firma amblemleri ve logoları aynı zamanda resimleri ve desenleriyle hazırlanarak kullanılmaktadır. İçinde ise sayfa düzenleri ve firma amblemleri ya da logolar bulunabilmektedir. İçinde bulunmuş olan sayfalar ve yazılar uygun boşluklar ile birlikte yapılarak dikkat edilmesi gerekmektedir. Küp olarak yapılan bloknotlar, müşterilerine işlerini kolay yapabilmeleri adına firma ürünlerinin reklamlarını yapabilmesini ve kurumsal anlamda kimlik oluşturmayı amaçlayan tasarımlar sağlaması gerekmektedir. 
Genel anlamda ise hemen hemen herkesin kullanmış olduğu ve her açıdan ise insanlara fayda sağlayabilmek adına yapılan bir sistem diyebiliriz. İnsanlar, unutmak istemeyecekleri her şeyi kolay bir şekilde yazarak el altında bulundurmak ve aynı zamanda hemen ulaşabilmek adına tercih etmektedirler. Bu nedenle ise tasarım sağlanırken ve reklamlar yapılırken, insanların gerekli görmüş oldukları notları alabilecekleri şekilde boşluklar bırakmaları gerekmektedir. 
Firmaların, gerek firma sahipleri gerekse kendi reklam yapmış oldukları müşterileri, kazanabilmek adına ve müşterilerinin sürprizler ile birlikte yapmış oldukları promosyonlar olarak küp notlar şeklide notlar yapmaları vazgeçilmez olan bir gerek olduğunu gösterebilmektedir. Aynı zamanda kolay kullanımları ve hayat kurtaran notların saklanabilmesi adına kullanıcılardan da tam not almaktadır. 
 

Bu Blog Yazılarımızda İlginizi Çekebilir

A4 Katalog Basımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

A4 boyutunda katalog basımı düşünen firmalar için öncelikle katalogun kaç adet baskı ola... Devamını Oku >

Grafik tasarım ve baskı öncesi hazırlık nelerdir?

Grafik tasarım ve baskı öncesi hazırlık nelerdir?   Matbaa öncesi grafik tasarım görselli... Devamını Oku >

KARTVİZİT TASARIMININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kartvizitler, kurumsal hayatın bir yansımasıdır. Bu nedenle, kartvizitlerin tasarımı da oldukça önemlidir... Devamını Oku >

Karton Çanta Nedir, Karton Çanta Fiyatları ve Karton Çanta Tasarımı Nasıl Yapılm...

Karton Çanta Fiyatları? 8 x 25 x 35 cm 1000 adet 1600 TL + KDV 8 x 25 35 cm 2000 adet 2... Devamını Oku >

Üye Kaydı
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Lütfen daha önceden kayıt olunmamış bir e-posta giriniz.

Üye Giriş
Bilgiler Yanlış.



veya


veya şifrenizi mi unuttunuz?

Şifremi Unuttum

Şifre Yenileme Talebi

Whatsapp Destek Hattı
Whatsapp